moemoes room

Moemoes room

Ria's vaas

Veerle Stevens

'Moemoes room' maakte deel uit van het kunstenfestival Tarmax in het ex-rusthuis de Berk. Meer dan 115 deelnemers vulden 3 weekends lang de leegstaande ruimtes in.


De kamer die ik mocht betrekken, kleedde ik volledig aan met gedateerde spullen alsof de kamer werkelijk bewoond werd. De meubelen en decoratie werden voor deze gelegenheid verzameld. Sommige zaken leende ik, andere vond ik gratis of tegen een klein prijsje op internetsites of tweedehandswinkels.

De schilderijen aan de muren zijn mijn artistiek werk van de voorbije twee jaren. Ze ontstonden niet in functie van deze expositie maar pasten wel in dit plaatje.


Inspiratie vind ik vaak op rommelmarkten en in tweedehands zaken. Decoratieve spullen uit vervlogen tijden die eens modieuze eyecatchers waren maar nu vaak worden thuisgebracht onder de noemer "fout", zet ik graag terug ‘in the picture’.  De afdankertjes worden meestal centraal in het beeldvlak gezet en vereeuwigd in een beperkt kleurenpalet. Dit resulteert in een bizarre esthetiek doorspekt met nostalgie, een knipoog en een vleugje weemoed.


Het geheel aan schilderijen, objecten en meubelen vermengde zich tot een geloofwaardige -doch geënsceneerde- woonplaats. De installatie krijgt een extra dimensie omdat het de kamer van mijn grootmoeder was, nu bijna 20 jaren geleden.

Moemoes room, veerle stevens
Moemoes room, Tarmax kunstenfestival
Moemoes room, Tarmax Kunstenfestival
Moemoes room, Tarmax kunstenfestival
Tekst bij 'Moemoes room', door Veerle Stevens

Door Veerle (Suske) Stevens, 23 sept 2017

Vaas met bomen, veerle stevens
Postuurke, Veerle Stevens
Tafelkleed, veerle stevens
Hert met vetplant, Veerle Stevens
Bij, Veerle Stevens
Snoepschaal eend, Veerle Stevens
Koningspoedel, Veerle Stevens
Driezit,  Veerle Stevens
Eenzit, Veerle Stevens
Veerkracht 3, Veerle Stevens
Bij, Veerle Stevens
Zwaan, Veerle Stevens
Feest, Veerle Stevens
Ebbenhouten bij, Veerle Stevens
Barbie 3, Veerle Stevens

©Veerle Stevens