moemoes room, Tarmax

'Moemoes room' maakte deel uit van het kunstenfestival Tarmax in het ex-rusthuis de Berk. Meer dan 115 deelnemers vulden 3 weekends lang de leegstaande ruimtes in.


De kamer die ik mocht betrekken, kleedde ik volledig aan met gedateerde spullen alsof de kamer werkelijk bewoond werd. De meubelen en decoratie werden voor deze gelegenheid verzameld. Sommige zaken leende ik, andere vond ik gratis of tegen een klein prijsje op internetsites of tweedehandswinkels.

De schilderijen aan de muren zijn mijn artistiek werk van de voorbije twee jaren. Ze ontstonden niet in functie van deze expositie maar pasten wel in dit plaatje.


Inspiratie vind ik vaak op rommelmarkten en in tweedehands zaken. Decoratieve spullen uit vervlogen tijden die eens modieuze eyecatchers waren maar nu vaak worden thuisgebracht onder de noemer "fout", zet ik graag terug ‘in the picture’.  De afdankertjes worden meestal centraal in het beeldvlak gezet en vereeuwigd in een beperkt kleurenpalet. Dit resulteert in een bizarre esthetiek doorspekt met nostalgie, een knipoog en een vleugje weemoed.


Het geheel aan schilderijen, objecten en meubelen vermengde zich tot een geloofwaardige -doch geënsceneerde- woonplaats. De installatie krijgt een extra dimensie omdat het de kamer van mijn grootmoeder was, nu bijna 20 jaren geleden.

Moemoes room, veerle stevens
Moemoes room, Tarmax kunstenfestival
Moemoes room, Tarmax Kunstenfestival
Moemoes_room, Tarmax kunstenfestival
Angèle van Roy met haar gezin
Tekst bij 'Moemoes room', door Veerle Stevens

Door Veerle (Suske) Stevens, 23 sept 2017

Vaas zonder bloemen, olieverf op papier
Postuurke, olieverf op karton
Tafelkleed, olieverf op doek
Hert met vetplant, olieverf op papier
Bij, olieverf op papier
Snoepeend, olieverf op doek
Koningspoedel, olieverf op doek
Driezit, olieverf op doek
Eenzit, olieverf op paneel
Veerkracht 3, olieverf op papier
Bij, olieverf op papier
Zwaan, olieverf op doek
Feest!, olieverf op doek
Bieke ebbenhout, object, olieverf op papier